Konya-Selcukluda-1-milyon-900-bin-liraya-satilik-arsa_68163_5578c
 
KONYA’DA BELEDİYECİLİK ZOR MU?
Konya’da belediyecilik yapmak hakikaten zor mu?
Kimine göre evet. Uzaktan bakınca, alt yapı sorunları çözülmüş, alt-üst geçitler yapılmış, kültürel etkinlikler artmış. Yeşillik oranı gün geçtikçe artıyor. Yüksek yüksek binalar yapılıyor, her köşe başında bir alışveriş merkezi…
Konya’ya dışarıdan bakanlar imreniyor, komşu belediyeler de, Konya belediyelerini örnek alıyorlar. Hatta tek rakibimiz Konya Belediyesi diyen de olmuştu geçmişte.
Konya içinde yaşayan insanların bir kısmı kerhen, bir kısmı dükkânının önü temiz ve istediği de yapılıyorsa, bir kısmı ideolojik sebeplerle, bir kısmı, yapılan ihalelerde keseye üç-beş kuruş cukka attığı için, bir kısmı da 2004 yılına kadar 10 alt-üst geçit yapıldı, 2004’ten sonra da 60 küsur alt-üst geçit yapıldı diyerek, Konya Belediyelerine destek veriyorlar.
Kim hangi sebeple destek verirse versin ve kim hangi sebeple karşı çıkarsa çıksın, diyecek sözümüz yok.
Lakin Konya gibi düz bir alana kurulan şehir, her ne kadar nüfus artışı yoğun da olsa, böylesine karmaşık ve içinden çıkılamaz bir trafik sorunu yaşamamalı.
Özellikle şehir merkezinde, araçlar uzun kuyruklar oluşturuyorsa ve her 100 metrede bir trafik ışığı varsa ve bu sorunları çözüme kavuşturacak bir proje yoksa istediğiniz kadar hizmet edin, sadece kerhen veya mecburen destek görürsünüz.
Merkez ilçe belediyelerinde de hizmet yapılıyor, bolca konut yapan, park-bahçe yapan, kültürel etkinliklerle halkın karşısına çıkan, ulusal televizyonların sabah programlarından ‘ağlak’ kadınlar çağırıp Anneler Günü kutlayan belediyelerimiz halkın gözünü dolduruyor.
Aday olmayı garanti edenin seçilme ihtimali de fazla olunca, aday olabilmek için halkın değil, zenginlerin, İl Başkanlığının ve Genel Merkezin gözüne girmek gerekiyor.
Sıkça duyduğumuz cümlelerden bazıları;
– Şu adayı şu zengin destekliyor, sırtı yere gelmez,
– Bilmem hangi milletvekili bu adayın arkasında,
– Bu aday genel merkezden torpilli,
– Şu cemaatin lideri şu adaya ‘olsun’ demiş.
Konyalıya proje sunan yok. Sorunların üstesinden geleceğine inandırıcı çözüm üreten yok. Genel merkeze, benim şu tür projelerim var, bana destek olursanız, beldemi ihya edeceğim, halkıma hizmet edeceğim diyen yok.
Kimin dayısı varsa o aday. Halkımıza denilen de, seç bakalım bunları…
Belediye başkanı, hiçbir zengine, vekile, bürokrata, gebe olmamalıdır.
Kime gebe olursan onun dediği olur. Birkaç zenginin işini yaparsın ama binlerce halkı mağdur edersin. Oyu halktan alırsın, hizmeti zengine yaparsın.
Belediyeye işin düştüğü zaman, bir zengin referansı ile gidersen, o işin halloluyor da, normal bir vatandaş olarak gidince işlerin sekteye uğruyorsa, kusura bakma ama ‘başkan’ olursun sadece.
Halka hizmet hakka hizmettir, zengine hizmet ise kendi başkanlığını garantilemeye hizmettir.
______________
Bir hafta önce, Konya Selçuk Otel’de, aday adaylığı tanıtımı için bizleri kahvaltı sohbetine davet eden Meram Belediye Başkan aday adayı Fatma TORU’ YA;
Meram’ı daha da ileriye götürmek için birçok projelerimiz var diyorsunuz da, nedir bu projeler açıklayacak mısınız? Diye sordum…
1 Aralık tarihinden önce proje açıklanması yasak, o tarihten itibaren duyarsınız, dedi.
Kendilerine başarılar diliyorum ve her adayın bir an önce projelerini açıklayarak halkın karşısına çıkmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.
Ve Konya halkının, projesi olmayan, tepeden inme başkanları da protesto etmesinin gerekliliğine inanıyorum.
mustafasus@hotmail.com
www.mustafasus.com
 


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir