Mustafa Süs

YESİNLER SİZİN VATAN SEVGİNİZİ

YESİNLER SİZİN VATAN SEVGİNİZİ
Nisan 02
20:55 2013
Paylaş


YESİNLER SİZİN VATAN SEVGİNİZİ
Duvara asılan resmin beğenmediğiniz yerlerini yanındaki kalemle işaretleyin, demişler; her gelen bir çarpı işareti koymuş ve resim hiçbir şekilde tanınmaz hale gelmiş, çarpı işareti koyanlara, siz daha iyisini çizin diye boş kâğıt vermişler, kâğıtta tek çizik yok.
Şimdi herkes yapılacak olan yeni anayasaya ve terör sorununun çözümüne odaklandı.
Eline kalem alan, önüne mikrofon uzatılan muhalifler başlıyorlar çizilen resme çarpı atmaya ve ortaya resim değil çorbaya benzer bir çıkıyor.
O muhaliflerin önüne boş kâğıt koyuyorsunuz, hepsi dut yemiş bülbül.
Kimisi koltuğundan korkuyor çözüm olursa, kimisi sevmedikleri partinin çözümü getireceğinden korkuyor, kimisi de laf söyleyeyim de beni de bir halt zannetsinler diye atıp tutuyor.
Ülkemize şöyle bir göz gezdirin, çözümün değil de sorun ’un etrafında dönenlere bakın, bugüne kadar memlekete hayırlı tek bir iş yaptıklarını görecek misiniz? Bir dikili ağaçları var mı bunların? Hangi sorunun üstesinden gelmişler, neleri başarmışlar?
Kendilerini aydın, kanaat önderi, bir bilen vs. olarak görenlere bakın. Bizim ağırlığından şüphe etmediğimiz, söylediği sözlere kulak kesildiğimiz kocaman Üstad diyebileceğimiz şairlere bakın. Onlar da katıldı çok sesli koroya.
İsmet Özel, Sezai Karakoç gibi, yıllardır insanımızın ufkunu açan bu yazarlar bile, ellerine kalemi almışlar ha bire çarpı atıp duruyorlar ortadaki resme.
Soruyoruz, senin önerin ne?
Tık yok. Kocaman adamlardan tık yok. Araştırıyoruz acaba bir yerlerde alternatif çözüm önerileri var mı? Hayır, ara ki bulasın.
Amerika oyunu, İsrail parmağı, Suriye endeksli olay vs. Hep aynı terane.
Başbakan yıllar önce terörü çözelim deyince, Habur talihsizliği süreci baltalarken Suriye olayları patlak vermemişti. O zamanlar Suriye’den söz eden yoktu. Ki aynı Başbakan, aynı gerekçelerle terör çözülsün diyor.
Eline sazı alan, çalmasını bilse de bilmese de, o zaman başka şeyler söylüyor karşı çıkma adına, şimdi başka şeyler söylüyor.
Biz, sorun çözülsün, sorunun değil çözümün bir parçası olalım, akan kan dursun, insanımız ölmesin, teröre harcanan para milli ekonomimize kazandırılsın dediğimiz zaman da, ne yalakalığımız kalıyor ne makam mevki beklentisi içinde olduğumuz.
Üstüne basa basa söyledik mermer kafalı beyinlere bir daha tekrar edelim, biz bu ülkeyi zerre kadar karşılık beklemeden seviyoruz, insanımızı karşılık beklemeden seviyoruz, Ak Parti daha piyasada yokken ne dediysek aynısını söylüyoruz, sizin vatan sevginiz bizimki ile kıyaslanırsa biz insanlığımızdan şüphe ederiz. Vatanımızı seviyoruz ki, insanımızı seviyoruz ki çözüm istiyoruz, terör dursun ülkemiz her yönden gelişsin, herkes refah içerisinde yaşasın diyoruz.
Siz ne diyorsunuz? Hiçbir şey.
Papağan gibi, terörle masaya oturulmaz, ülke bölünecek, teröristi adam yerine koydular, dış güçler istedi oldu vs. abuk sabuk, ipe sapa gelmeyen şeylerle milletin kafasını şişiriyorsunuz.
Daha dün, referandumda, bu referandum geçerse, şeriat gelir, ülke bölünür falan diyordunuz? Referandum geçti, ne ülke bölündü, ne şeriat geldi.
Siz kafanızdaki kendi icat ettiğiniz karanlığa küfrederek herkesin hayatını karartıyorsunuz ve adına da vatan sevgisi diyorsunuz.
Kanı kan ile değil kanı su ile yıkarlar…
Yesinler sizin sözde vatan sevginizi…
mustafasus@hotmail.com
www.mustafasus.com

YORUM

ŞAŞKIN KELİMELER

Gazeteler

Aylık Arşiv